BLOG

Rolex Submariner. Κάτω από την επιφάνεια

ΕΠΩΝΥΜΟ ΡΟΛΟΪ

ΕΠΩΝΥΜΟ ΡΟΛΟΪ

Tο Rolex Submariner είναι το πρώτο ρολόι χειρός δύτη που είναι αδιάβροχο σε βάθος 300 μέτρων (1.000 πόδια). Τα κύρια χαρακτηριστικά του, όπως η διαβαθμισμένη περιστρεφόμενη στεφάνη, η φωτεινή οθόνη, οι μεγάλοι δείκτες ώρας, αποτέλεσαν κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία της μακράς σειράς ρολογιών δυτών Rolex που ακολούθησε.

Το Submariner είναι ένα εμβληματικό ρολόι του οποίου η φήμη εκτείνεται πλέον πέρα από τον επαγγελματικό κόσμο για τον οποίο σχεδιάστηκε αρχικά.

Σχεδιασμός ειδικά για καταδύσεις

Ως υποβρύχιο όργανο επιβίωσης, ο σχεδιασμός αυτού του ρολογιού υπαγορεύεται εξ ολοκλήρου από τις πρακτικές ανάγκες των δυτών. Από το 1953, το Submariner έχει εξελιχθεί τεχνικά και αισθητικά, καθώς διαθέτει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για άριστη λειτουργικότητα.

Παρακολούθηση χρόνου κατάδυσης

Η περιστρεφόμενη στεφάνη μονής κατεύθυνσης του Submariner είναι το κλειδί για τη λειτουργικότητα του ρολογιού. Η χαραγμένη 60λεπτη διαβάθμισή του επιτρέπει στους δύτες να παρακολουθούν το χρόνο τους κάτω από το νερό. Κατασκευασμένο από τη Rolex από σκληρό, ανθεκτικό στη διάβρωση κεραμικό, το ένθετο στεφάνης Cerachrom είναι ανθεκτικό στις γρατσουνιές και το χρώμα του δεν επηρεάζεται από τις υπεριώδεις ακτίνες, το θαλασσινό ή το χλωριωμένο νερό. Επιπλέον, χάρη στη χημική του σύνθεση, το κεραμικό υψηλής τεχνολογίας είναι αδρανές και δεν μπορεί να διαβρωθεί.

Η περιστρεφόμενη στεφάνη μονής κατεύθυνσης του Submariner έχει ραβδωτές άκρες που προσφέρουν εξαιρετική πρόσφυση κατά τη ρύθμιση του χρόνου κατάδυσης, ακόμη και όταν φοράτε γάντια. Περιστρέφεται εγκοπή προς εγκοπή, συνοδευόμενη από διακριτικά κλικ.

Τριπλό σύστημα αδιαβροχοποίησης

Η θήκη Oyster του Submariner, εγγυημένα αδιάβροχη σε βάθος 300 μέτρων (1.000 πόδια), παρέχει στην κίνηση βέλτιστη προστασία από το νερό και τη σκόνη. Η κορώνα περιέλιξης Triplock – εξοπλισμένη με σύστημα τριπλής αδιαβροχοποίησης – βιδώνει με ασφάλεια στη θήκη, εξασφαλίζοντας στεγανή ασφάλεια.

Οθόνη Chromalight

Η οθόνη Chromalight βελτιώνει την ορατότητα σε σκοτεινά περιβάλλοντα, όπου κατά βάση κινούνται οι δύτες. Ένα καινοτόμο φωτοβόλο υλικό που εκπέμπει μπλε λάμψη εφαρμόζεται στους δείκτες ώρας και στην κάψουλα στη στεφάνη.

Οι δείκτες ώρας και λεπτών σε απλά σχήματα - τρίγωνο, κύκλος, ορθογώνιο επιτρέπουν την άμεση και αξιόπιστη ανάγνωση για την αποφυγή οποιουδήποτε κινδύνου σύγχυσης κάτω από το νερό.

Rolex υποβρύχιο Hulk 116610LV

Το Rolex Submariner Hulk Steel Green Dial Ref. 116610LV, γνωστό και ως "The Hulk", είναι ένα εκπληκτικό ρολόι που αναδεικνύει την αφοσίωση της μάρκας στη δημιουργία ρολογιών με αισθητική και λειτουργικότητα. Λανσαρίστηκε το 2010, και παραμένει το δημοφιλέστερο μοντέλο λόγω του μοναδικού πράσινου καντράν και της στεφάνης, σε συνδυασμό με τον εμβληματικό σχεδιασμό Submariner.

Χαρακτηριστικά

Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του Rolex Submariner Hulk είναι το χαρακτηριστικό πράσινο καντράν και η ασορτί πράσινη στεφάνη Cerachrom. Η ζωηρή πράσινη απόχρωση σε συνδυασμό με το φινίρισμα ακτινών του καντράν δίνει στο ρολόι μια δυναμική και σαγηνευτική εμφάνιση που το διαφοροποιεί από άλλα μοντέλα. Επιπλέον, το ρολόι είναι κατασκευασμένο από το Oystersteel της Rolex, γνωστό για την αντοχή του στη διάβρωση και την ικανότητά του να διατηρεί την γυαλάδα του ακόμη και σε σκληρά περιβάλλοντα.

Αξίζει να επενδύσετε στο μοντέλο αυτό;

Η μέση τιμή ενός Rolex Submariner Hulk Ref. 116610LV είναι 29.799 $ από τις 20 Ιουνίου 2023. Με μεταβλητότητα 8,2%, η τιμή αυτού του μοντέλου Rolex είναι σταθερή και δεν παρουσιάζει δραστικές διακυμάνσεις. Εκτιμήστε online το δικό σας Rolex Submariner.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι λόγοι που οι συλλέκτες αγοράζουν περίπλοκα ρολόγια

Ρολόγια με πολύτιμους λίθους: δεν αποτελούν αποκλειστικά σύμβολα status

Η μόδα στα ρολόγια για το 2024: Η επιστροφή του κίτρινου χρυσού

ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ
ΑΠΟ ΤΟ 1985

Το Ενεχυροδανειστήριο Αθηνών® λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια, διαθέτοντας επίσημη κρατική άδεια από το 1985.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ
GIA® Alumni Association

Το Ενεχυροδανειστήριο Αθηνών® δίνει αξιόπιστες εκτιμήσεις διαμαντιών και είναι πιστοποιημένο μέλος του GIA® Alumni Association.